Sterilovaný cibulový salát

Sterilovaný cibulový salát recept
Ingredience na sterilovaný cibulový salát:
    • cibule dobré jakosti
    • červená nebo zelená paprika (nemusí být)

Koření (pro litrovou sklenici):

  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 1/3 lžičky hořčičného semínka

Nálev (na 1 litr vody):

  • 0,3 l 8% octa
  • 120 g cukru
  • 30 g soli
Příprava receptu na sterilovaný cibulový salát:

Cibuli oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme do zavařovacích sklenic. Na dno sklenic ještě před tím vložíme koření. Na okraje sklenic po obvodu můžeme přidat proužky papriky.

Cibuli zalijeme horkým nálevem a uzavřeme víčky. Sklenice dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.

Po zahřátí na 85 stupňů při této teplotě sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9), 20 minut (sklenice 0,3 – 0,5 l). Potom sklenice se sterilovaným cibulovým salátem z hrnce vyndáme a necháme vychladnout.

Související články a recepty:

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *