Sterilovaný cibulový salát
Ingredience na sterilovaný cibulový salát:
- cibule dobré jakosti
- červená nebo zelená paprika (nemusí být)
Koření (pro litrovou sklenici):
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 1/3 lžičky hořčičného semínka
Nálev (na 1 litr vody):
- 0,3 l 8% octa
- 120 g cukru
- 30 g soli
Cibuli oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme do zavařovacích sklenic. Na dno sklenic ještě před tím vložíme koření. Na okraje sklenic po obvodu můžeme přidat proužky papriky.
Cibuli zalijeme horkým nálevem a uzavřeme víčky. Sklenice dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Po zahřátí na 85 stupňů při této teplotě sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9), 20 minut (sklenice 0,3 – 0,5 l). Potom sklenice se sterilovaným cibulovým salátem z hrnce vyndáme a necháme vychladnout.
Související články a recepty:
Napsat komentář